0
Filteren
Sorteren
Filteren
Maat
Kleur
blauw
wit
groen
rosa
zwart
paars
rood
oranje
bruin
beige
grauw
Materiaal
Fit
Patroon
Mouwlengte
Halslijn
Merk
Grote maten
Prijs
9 - 40
Duurzame Mode
Korting
0 - 46 %

HET T-SHIRT: DE ONBETWISTBARE KLASSIEKER

Geen enkel kledingstuk is zo vanzelfsprekend als het T-shirt: je draagt waarschijnlijk zoveel T-shirts dat je er nooit over nadenkt! De rol van het T-shirt voor onze modecultuur is echter zo bepalend, dat het geen kwaad kan even bij zijn geschiedenis stil te staan. Het T-shirt is in de negentiende eeuw ontstaan in de Verenigde Staten, en was oorspronkelijk onderdeel van de onderkleding van destijds. Het eerste T-shirt ontstond toen men de boven- en onderkant van de zogenaamde union suit, een soort onderbroek en shirt in één, los begon te produceren en op de markt te brengen. Rond de eeuwwisseling was het kledingstuk vast onderdeel van de uitrusting van Amerikaanse mariniers, en niet lang daarna werd het T-shirt de meest gedragen onderkleding voor jongens. Pas in de jaren vijftig werd het T-shirt ook gewoon als bovenkleding populair, mede onder invloed van mode-icoon Marlon Brando, die miljoenen fans beïnvloedde met zijn stoere uitstraling in een T-shirt in de klassieker A Streetcar Named Desire. Vanaf dat moment was het T-shirt een modieus kledingstuk dat ook gezien mocht worden!

In de jaren zestig begon het T-shirt aan een enorme opmars als kledingstuk voor vrouwen, en vandaag de dag is het T-shirt voor beide geslachten even geliefd! Sinds de jaren zeventig worden T-shirts ook gebruikt om een boodschap mee uit te dragen in de vorm van een opdruk, een trend die in de 21e eeuw nog meer navolging heeft gevonden. Voor dames heeft het T-shirt vele voordelen; ze zijn comfortabel boven een BH, makkelijk te combineren met rokken en broeken en met een humoristische of coole print kun je er een echt statement mee maken!

BASIC OF GEDURFD?

Een T-shirt kan natuurlijk een absolute basic zijn binnen je klerenkast: een wit T-shirt heeft iedereen wel, met ronde hals of V-hals. Zo'n shirt trek je natuurlijk vooral aan onder een trui, of als je wilt dat andere kleren meer opvallen binnen je totale look: een wit T-shirt met leren jas of spijkerhemd erboven en een goed paar jeans eronder is natuurlijk een klassieke combinatie, die niet snel zijn ongecompliceerde aantrekkingskracht zal verliezen. Vooral met oldschool sneakers erbij doet deze look het goed, overigens niet alleen. Ook is het T-shirt een geliefde vervanger van een pyjama, omdat het lekker zit en je er daarom voortreffelijk in kunt slapen.

Toch heb je ook T-shirts die je door hun opdruk meer zijn dan alleen een functioneel kledingstuk: een slogan die je aanspreekt, de naam van je lievelingsband, een stijlvol logo of een spannende illustratie zijn slechts een paar voorbeelden van welke kanten je allemaal uit kunt gaan! Op die manier kan een T-shirt een zelfbewust fashion statement zijn waarmee je een persoonlijke noot kunt toevoegen aan je dagelijkse outfit. Zo gezien is het T-shirt een allesbehalve saai kledingstuk. Laat je overtuigen door het enorme aanbod dames-T-shirts van TOM TAILOR en zoek het shirt waarmee jij jezelf tot uitdrukking kunt brengen!

15% korting*

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op je volgende aankoop.