0
Filteren
Sorteren
Filteren
Korting
0 - 37 %
Prijs
25 - 50
Maat
Materiaal
Kleur
blauw
zwart
wit
bruin
groen
beige
oranje
paars
grauw
rosa
rood
Patroon
Merk
Duurzame Mode
Hoogte Tailleband
Fit

Damesshorts - Laat je benen maar zien!

Karakterstuk, karakteristiek: de shorts voor dames komen net boven de knie en zijn de highlights van de zomer. Langere modellen heten bermuda’s, en als ze nog iets langer zijn, worden het capri’s genoemd. Zo duidelijk als de lengte is bepaald, zo divers zijn de variaties waarin de damesshorts verschijnen. Shorts kunnen een omgeslagen, gerafelde of afgestikte zoom hebben, ze kunnen nonchalant verwassen zijn of sober en eenkleurig. Shorts zijn veelzijdig en passen binnen elke look. Het hoogseizoen voor damesshorts valt natuurlijk in de zomer, maar ook in het koude jaargetijde kunnen ze zonder meer worden gedragen. Met een warme maillot, lange beenwarmers en winterlaarzen zijn shorts in herfst en winter speciale blikvangers.

Verscheidenheid tot in het detail

Met hun uitstekende pasvorm, stijlvolle modellen en creatieve details veroveren de TOM TAILOR damesshorts alle vrouwenharten. Naast bloomers, bermuda’s, hotpants, capri’s, knickerbockers, culottes en pagebroeken hebben de damesshorts een echte boom doorgemaakt die in de jaren 90 een hoogtepunt bereikte. Ook nu liggen de eenvoudige korte broeken nog steeds in de schappen, en niet zonder reden! Ze zijn veelzijdig, ongecompliceerd, nonchalant en laten zich goed combineren met puristische basics, coole shirts met prints en creatieve patronen. Damesshorts zijn robuust en volgen elke beweging. Ze zijn hét alternatief voor de rok en de ideale kameraad voor de zomer. De variaties waarin de korte broeken over de toonbank gaan, zijn zeer divers: jeansshorts met acid of bleach wassing, gekreukte shorts met vintagelook, de originele shorts of stone-washed jeansshorts. Onklopbaar zijn de typische destroyed jeansshorts voor dames. De hoogtepunten in elke kledingkast!

Damesshorts, bermuda’s of capri’s - een overvloed aan keuze

Maar hoe kunnen de shorts het beste worden gedragen? De typische damesshorts maken de benen langer. Modellen met hoge taille versterken dit effect nog eens. Hiermee worden de benen nog eens een paar centimeter langer en lijken eindeloos te zijn. Omgekeerd kunnen vrouwen ook een model met lage taille kiezen om het bovenlichaam te benadrukken. Wie voor zomerse shorts gaat, zou ook eens moeten kijken in het enorme assortiment ballerina’s, instappers en sneakers voor de optimale combinatie met een korte broek. Varianten op de typische shorts zijn lichte bermuda’s en capri’s tot op de kuiten. Hiervoor is combinatietalent nodig: bermuda’s zien er met een safariblouse of een kaki utilitytopje perfect gestyled uit, een capri kan optimaal worden gecombineerd met een elegante overgooiblouse. De knielange bermuda staat vooral grote vrouwen goed, terwijl de iets langere capri geschikt is voor alle types. Zoals altijd en overal geldt de gulden regel der proporties. Bovendien is er zowel de 3/4 als de iets langere 7/8 Capri. Terwijl deze laatste ook op koude winterdagen gedragen kan worden, is de 3/4 capri de cultklassieker onder de korte broeken.

Combinatie-klassieker op allerlei manieren

Shorts voor dames meten zich zonder probleem met de grote klassiekers van de dameskleding. Ze zijn praktisch, eenvoudig en nonchalant in het dragen en combineren. Wie gewend is aan shorts in de kast kan nooit meer zonder. Daarbij zijn damesshorts even gemakkelijk als veelzijdig. Naast bloomers, bermuda’s, hotpants, capri’s, knickerbockers, culottes en pagebroeken heeft de klassieke korte broek ondertussen een echte cultstatus gekregen. De zomer wacht op ons met nieuwe trends in de dameskleding. Kijk eens rond in onze shop en laat je inspireren!

15% korting*

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op je volgende aankoop.