Loose
Loose

3 Artikelen

4896per pagina
Storefinder

Ontdek nu de dichtstbijzijnde Tom Tailor store!

Storefinder

RELAXED JEANS

Of je de extra ruimte nou nodig hebt, of er gewoon voor kiest: de relaxed fit-spijkerbroeken zijn voor comfort en duurzaamheid een echte uitkomst. Het model heeft over het algemeen meer ruimte rondom de dijen en het zitvlak, en bij nagenoeg alle merken zit de broek ook hoger op de taille--om daaronder iets breder uit te kunnen vallen. Relaxed fit kan doorgaans in twee uitvoeringen worden geleverd. De naam van de eerste snit, boot cut, verraadt zijn herkomst al: deze werd vroeger ontwikkeld voor bij het dragen van boots, oftewel werklaarzen. Hierbij zit de broek boven de knie iets nauwer rond het been, maar valt daarna vanaf de knie tot de enkels ruimer uit, zodat er zonder problemen een laars onder kan worden gedragen. Dit is tevens een model dat ervoor zorgt dat de drager iets korter overkomt, doordat het been als het ware wordt opgebroken door de snit, en kan zo het lange-stelten-probleem tegengaan.

De andere snit is de straight cut, een evenwel voor de hand liggende term die duidt op een rechte pasvorm. Hierbij zijn de broekspijpen onder en boven precies even ruim, en daardoor valt deze snit doorgaans nauwer bij het bovenbeen en biedt onderop meer ruimte. In tegenstelling tot de boot cut, doet deze snit je eerder langer lijken, en kan voor kleinere mannen wonderen verrichten!

RELAXED LOOK

Nu is natuurlijk de vraag hoe je een relaxed fit spijkerbroek het beste kunt combineren. In het geval van deze jeans is de contrastregel (donker met licht of wijd met strak dragen) niet van toepassing. Dit betekent dat je, tenzij je een afgetraind sportschoolfiguur hebt, boven relaxed fit jeans beter geen strakke bovenkleding kunt dragen. Net zoals bij de cargobroeken is een relaxed fit look beter gediend van een allround baggy behandeling, ofwel: ga voor maximaal comfort, met losjes zittende kleding en een workwear look.

Een boot cut relaxed fit spijkerbroek vraagt natuurlijk door de naam al om een paar laarzen, en kan hier ook uitstekend mee worden gecombineerd. Trek een stoer paar leren boots aan, een donker gewassen paar jeans en daarboven een hoodie, en klaar ben je met je look. Het beste hieraan: je kan overal gaan en staan waar je maar wilt, met je solide schoeisel en comfortabele, warme outfit ben je voor elk soort avontuur gereed.

Een straight cut gaat daarentegen goed samen met een casual overhemd (of zelfs spijkerblouse) onder je favoriete trui. Hier mag je gerust je vrijheid nemen met kleuren, zoals een felrode trui boven een licht gewassen paar jeans. Kies echter wederom voor een ruimer zittende trui, hier vallen de smallere pasvormen uit de maat.

OPGEPAST, NINETIES DADDIES

Het grootste risico van relaxed fit jeans is dat je eruit komt te zien als de alom gevreesde jaren negentig daddy, een wat mode aangaat ongeïnteresseerde man die voor louter comfort ging en elke stijlrichtlijn in de wind sloeg. Dit valt echter gemakkelijk te vermijden, zelfs door slechts één advies in te houden: zoomlengte, zoomlengte, zoomlengte. De broek mag niet lager vallen dan de enkel, en dan zit je altijd spreekwoordelijk snor. Verder mag je het zo wild of ingetogen maken als je wilt, maar een te lang uitgevallen relaxed fit is verboden territorium.