0
Filteren
Sorteren
Filteren
Korting
20 - 30 %
Prijs
63 - 71
Maat
Materiaal
Kleur
zwart
bruin
groen
Patroon
Merk
Duurzame Mode
Halsband
Mouwlengte
Fit

EEN ROBUUSTE CLASSIC VOOR HAAR

Ben jij een vrouw met pit die altijd haar eigen weg gaat? Ben je onafhankelijk, en kun je wel tegen een stootje? Geen enkel kledingstuk zal beter bij je passen dan de leren jas. Een goed lederjack laat zien dat er met jou niet te sollen valt. De leren jas is een tijdloos symbool van vrijheid en autonomie, waarmee je er in ieder jaargetijde compromisloos stoer uitziet. Dat is al zo sinds de jas in de jaren vijftig symbool werd voor de jeugdbeweging destijds, waarin zelfbestemming centraal stond. Het leren jack stamde uit de cultuur van motorgroepen; met de komst van de film 'The Wild One' met Marlon Brando werd het leren jack één klap synoniem met de rebellie tegen het establishment. Vanaf de jaren zestig werd het leren jack in de armen gesloten door aanhangers van de jeugdcultuur rondom de rockmuziek, en later natuurlijk heavy metal. Tegenwoordig is het kledingstuk niet meer weg te denken, en de eerste keus voor stoere mannen en vrouwen.

LEREN JASSEN: TOEN EN NU

Deze rijke geschiedenis betekent niet dat de ontwikkeling van de leren jas heeft stilgestaan: er komen telkens weer nieuwe stijlenen pasvormen op de markt, zodat ook de 'born to be wild'-look met haar tijd mee kan gaan. Dat zie je meteen wanneer je toevallig een oude leren jas uit de jaren zeventig in handen krijgt: zo snel zul je zo'n pasvorm waarschijnlijk niet meer tegenkomen in een hedendaagse winkel. Vandaag de dag hebben veel leren jassen een iets getailleerde pasvorm, en slanke mouwen, zodat hij niet al te ruim en slonzig overkomt. Ook hebben veel modellen tegenwoordig een gebreide, licht elastische onderzoom bij de middel, waarmee de jas vloeiender overgaat in de rest van je outfit. Bovendien kun je tegenwoordig leren jassen in allerlei verschillende kleuren krijgen, niet alleen meer in zwart of bruin.

ABSOLUTE KLASSIEKER

Toch zijn vele traditionele designelementen nog altijd deel van de leren jas, en er zijn klassieke modellen die nooit uit de mode zullen raken. Een absoluut onverwoestbaar model is de stoere double rider jacket, die meestal in het zwart wordt uitgevoerd, met zijn karakteristieke revers en scheve rits. Een echt rockerkledingstuk waarmee je nooit mis kan gaan. Niet toevallig het jack van Brando in bovengenoemde filmklassieker! In combinatie met een basic T-shirt en een uitgewassen slim jeans maak je een tijdloos stoere indruk. Een ander populair model is de pilotenjas, die te herkennen is aan zijn wollen kraag. Erg stylish in combinatie met donkerblauwe skinny jeans en witte sneakers!

Met een leren jas zie je niet alleen goed uit: ze zijn bovendien ook onverwoestbaar. Niet voor niets komt de jas uit de motorwereld: ze beschermt je als geen ander! Daarbij is een leren jack ook heerlijk warm, vooral de gevoerde varianten. In de winter vormen ze met een dikke sjaal en trui ook een prima bescherming tegen de bittere kou en snijdende wind.

15% korting*

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op je volgende aankoop.