0
Filteren
Sorteren
Filteren
Maat
Kleur
blauw
bruin
zwart
wit
groen
beige
grauw
Materiaal
Prijs
36 - 61
Jaar
Korting
0 - 10 %

Jongensschoenen voor het hele jaar

Als je nieuwe jongensschoenen wilt kopen, kun je dat heel gemakkelijk vanuit huis doen in onze webshop. Dat geeft rust en voorkomt stress. Het kan soms namelijk een heel gedoe zijn om met kleine kinderen schoenen te gaan passen in de winkel. De kinderen willen liever ravotten en spelen en niet telkens geduldig nieuwe modellen schoenen proberen. Als je kinderen al tieners zijn, dan stellen ze - vooral wat betreft de look - zeer hoge eisen. Dan kan het handig zijn dat er online meteen de keuze is uit meerdere exemplaren. Of het nu gaat om sneakers, laarzen, nieuwe sportschoenen, luchtige sandalen of comfortabele pantoffels of slippers, het is voor kleine en grote jongens heel belangrijk dat de kinderschoenen echt perfect passen. Voeten groeien namelijk zeer snel en dat stopt pas rond de leeftijd van 16 jaar. Vooral bij kleine jongens komt er nog heel wat kijken bij het meten, want ze kunnen nog niet zoals tieners goed beoordelen of de schoen te krap zit. Hoe kan de ideale schoenmaat voor kinderen worden vastgesteld?

Kinderschoenen moeten passen

De voeten van kinderen groeien 1,5 mm per maand! Bij grote kinderen gaat het nog steeds om 1 mm per maand. Dat is best wel veel, want bij 6 mm kom je al uit bij een grotere schoenmaat. Dat betekent dat de voeten van een klein kind in acht maanden tijd twee schoenmaten groter worden. Daarom moet je bij de aanschaf van kinderschoenen ook minimaal 12 mm aan de daadwerkelijke lengte van de voeten toevoegen, zodat jongensschoenen de voeten niet beperken tijdens de groeifase. In te kleine kinderschoenen kunnen de voeten van jongens zich niet goed ontwikkelen. Te grote sneakers, sportschoenen, laarzen, slippers, pantoffels of sandalen zijn daarentegen ook niet goed voor de gezondheid, want ze bieden geen steun. Zo kan er makkelijk een verkeerde beweging worden gemaakt. Om de ontwikkeling van de kindervoeten zo goed mogelijk te ondersteunen, is het handig als de kids altijd minimaal een ander paar schoenen hebben en dat ze afwisselend worden gedragen. Sneakers, sportschoenen, laarzen of pantoffels: een elastische zool zorgt ervoor dat de jongens hun voeten kunnen afrollen.

Zo bepaal je de juiste maat voor de nieuwe sneakers

Om mooie nieuwe sneakers ook direct in de exact juiste maat te kopen, volgen nu een paar tips. Bijvoorbeeld: vraag of je kind op een vel papier gaat staan en teken de contouren van zijn voeten na. Meet vervolgens de lengte van deze contouren in centimeters - van de langste teen tot aan de hiel. Vaak zijn de linker- en rechtervoet niet geheel identiek. Neem de langste voet als uitgangspunt! Nu volgt een kleine rekensom: voeg 1,2 cm aan de lengte toe en vermenigvuldig de som met 1,5 = de juiste schoenmaat. Tip: het beste kan de maat in de namiddag worden gemeten, omdat kindervoeten in de loop van de dag licht kunnen opzwellen.Voorbeeld: je meet 15,4 cm + 1,2 cm = 16,6 cm16,6 x 1,5 = 24,9 = schoenmaat 25 is nu de juiste maat.

Bepalen van schoenmaat met sjabloon of binnenzool

Je kunt ook een kartonnen sjabloon van de getekende contouren (plus 1,2 cm) maken die je in de nieuwe sneakers legt. Als de sjabloon geen speling heeft en ook niet gaat bollen, passen de nieuwe sportschoenen. Een andere goede methode: veel schoenen voor kids hebben uitneembare binnenzolen. Als je de binnenzool eruit haalt en de voet van je kind erop zet, kun je heel goed zien hoeveel plek er nog over is aan de zij- en voorkant. De tot nog toe gangbare methode door op de voorkant van de schoen te drukken om te kijken hoeveel ruimte er nog over is bij de voeten, werkt niet goed. Kinderen trekken namelijk vaak onbewust hun tenen in. Je kunt alle schoenen die je in de TOM TAILOR webshop hebt gekocht, kosteloos retourneren binnen 14 dagen na ontvangst onder aanduiding en vermelding van de reden voor retourneren. Dat geeft je nog voldoende tijd om de jongensschoenen te proberen.

15% korting*

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op je volgende aankoop.