Wollen-Mantels0 Artikelen

0 Artikelen

4896per pagina
Mis geen enkel nieuwtje

Highlights uit de collectie, combinatietips en een 15% welkomstbon* voor u.

Storefinder

Ontdek nu de dichtstbijzijnde Tom Tailor store!

Storefinder

KLASSE EN COMFORT: DE WOLLEN MANTEL

Stijl, elegantie en overtuiging uitstralen is geen eenvoudige opgave. Met de juiste wollen mantel maak je het jezelf echter makkelijk: je bereikt ermee in één klap een stijlvolle look. Wol wordt al millennia gedragen, en niet alleen voor de warmte. Wol heeft een groot ademvermogen, en heeft een zelfreinigend vermogen. Wat wil je nou nog meer? Shop nu bij TOM TAILOR voor de beste mantels, en maak jezelf winterklaar met het perfecte model voor jouw figuur en stijl.

KORT, LANG, SMAL OF WIJD

Omdat je mensen in iedere soorten en maten hebt, hebben wij de meest uiteenlopende wollen jassen. Voor de dames hebben we bij ieder figuur de perfecte mantel. Maar welke is dat dan? Ben je bijvoorbeeld een slankere vrouw, met eerder weinig buste? Maak dan gebruik van een riem om je taille, om je onder- en bovenlichaam meer vrouwelijke vorm te geven. Een oversized-mantel werkt op zijn beurt wonderen wanneer je graag een paar overtollige kilootjes wilt verdoezelen. Bijkomend pluspunt is dat je deze winterjas vrij kunt combineren met andere items: een stijlvolle mantel met je favoriete gebreide trui, bijvoorbeeld, is een eigenzinnige casual chic outfit. Alles past, alles mag. En waarom kies je niet gelijk een knallende kleur, om de grijze winterdagen te doorbreken?

VUISTREGELS VOOR DE VROUWEN

Met wollen mantels is het gemakkelijk te onthouden: lange vrouwen, lange mantels, korte vrouwen, korte mantels. Maar daar blijft het niet bij. Een dubbele of enkele knopenrij maakt een groot verschil. Met één enkele rij lijkt de drager van een mantel langer en smaller. Een dubbele rij doet het tegenovergestelde. Wil je wél de hoge hakken dragen maar niet te lang overkomen? Dan werkt een dubbele rij wonderen.

Een andere behulpzame richtlijn is dat de mantel langer moet zijn dan de jurk of rok die je eronder draagt. Kies je echter voor een pantalon of spijkerbroek, dan kun je je mantel natuurlijk zo lang of kort dragen als je maar wilt. Skinny jeans of leggings zijn doorgaans een goede keuze bij een wollen mantel: je benen komen zeer slank over en je majestueuze mantel valt nog beter op.

ONDERHOUD OPGEPAST: WOLLEN MANTEL REINIGEN

Het onderhouden van een wollen mantel is verre van kinderspel. Wol heeft een zelfreinigend vermogen, dus wanneer je de jas in een goed doorluchte ruimte, of buiten overdekt ophangt, ruikt de mantel weer fris en als nieuw. Heb je echter een vlek in je mantel gekregen--het overkomt de besten!--dan is een serieuzere aanpak vereist. Wanneer de vlek niet door de oppervlakte is gedrongen, dan kan een vlekkenverwijderaar hulp bieden. Is de vlek dieper in de stof gaan zitten, dan zal er moeten worden gewassen.

Wil je dit zelf doen, let dan op het etiket aan de binnenkant van de jas. Vaak volstaat één enkele wasbeurt met een speciaal wasprogramma, waarna de mantel liggend op een handdoek dient te drogen. Twee absolute taboes: droogmachines en de waslijn. Zo krijg je óf een kindermantel, of een reuzenjas. Weet je het allemaal niet zeker? Wip dan even bij je plaatselijke stomerij langs, dan ben je zeker van expertise, zodat je nog jarenlang van jouw chique mantel kunt genieten!

Misschien interesseren deze producten je ook: